Sonata Arctica

Sonata Arctica on suomalainen melodinen Power metal –yhtye. Se on perustettu Kemissä vuonna 1996. Yhtyeen kaikki kahdeksan julkaisemaansa albumia on ansainnut kultalevyn. Vaikka Sonata Arctican tyylilaji oli alunperin lähes puhdas power metal, oli heillä kuitenkin neoklassisia piirteitä. Myöhemmin heidän tyylinsä muuttui myös hiukan progressiivisemmaksi.

Yhtye aloitti uransa vuonna 1996 eri nimellä, mutta saatuaan kolmen albumin mittaisen levytyssopimuksen he vaihtoivat nimensä heti Sonata Arcticaksi. Yhtyeen ensimmäinen albumi julkaistiin Suomessa vuonna 1999. Albumista tuli myyntimenestys etenkin Japanissa. Menestyksen myötä yhtye pääsi lähtemään myös kiertueelle Eurooppaan.

Sonata Arctican kokoonpanot ovat vuosien aikana muuttuneet moneen otteeseen, mutta kaikesta huolimatta jokainen julkaistu albumi on ollut suuri menestys ja myynyt kultalevyyn vaadittavan määrän levyjä. Lisäksi yhtye on päässyt kiertämään ympäri maailmaa menestyksensä myötä.

Sonata Arctica on varmasti yksi tunnetuimmista suomalaisista metalliyhtyeistä. Se on ollut jo vuosia yksi suosikeista. Jokainen albumi, minkä Sonata Arctica on julkaissut, on ollut kultalevyn arvoinen teos ja niiden suosio on tuonut heille kiertueita ympäri maailmaa. Sonata Arctica on jatkanut vuosia vahvasti, eikä suosio ole missään kohtaa yhtyeen uraa laskenut. Yhtye on jatkanut vahvasti ja toivottavasti tulee jatkamaan vielä useita vuosia.