Death metal- ja goottimusiikki

Goottimusiikkina pidetään rockmusiikin tyylinä, jossa keskeisenä elementtinä korostuu goottilaiseksi nimitetty kauhu- ja rappioromantiikka. Goottimusiikin syntyhetket ajoittuvat 1970-luvun lopulle. Aluksi nimeä käytettiin yhteisnimityksenä useille synkkätunnelmaisille punk- ja post-punk-yhtyeille. Kuitenkin jo 1980-luvun alussa goottimusiikki erottui selvästi omana musiikkityylinään.Siinä missä punkyhtyeiden musiikki oli aggressiivista, oli goottiyhtyeiden musiikki esteettistä ja sisäänpäin kääntynyttä. Death metalille puolestaan omaleimaista on musiikin nopea tempo sekä ärhentelevä, karkea laulutyyli säestyksenään mutkikkaat kitarariffit ja muuta kappaletta vauhdikkaammat soolot. Laulutyyli vaihtelee murinasta kirkumiseen, mutta on aina epätavallista. Sanoitukset ovat synkkiä ja käsittelevät yleensä sotaa, kuolemaa sekä väkivaltaa ja kauhua. Muista metallimusiikin lajeista poiketen death metalissa lavaesiintyminen on vähäeleistä ja asut arkisia.

Millaiset kolikkopelit kiinnostavat gootti- ja death metal -väkeä?

Vaikka nämä kaksi ovat musiikkityyleinä erilaisia, on niiden sanoituksissa käsittelemä aihepiiri kuitenkin saman suuntaista. Näin voidaan ajatella samojen kolikkopelien kiinnostavan molempien musiikinlajien kuuntelijoita. Nettikasinoilta löytää pelejä joka makuun. Lähdetään ensiksi katsomaan Immortal Romance -peliä. Microgamingin ansiokas vampyyriteemainen slotti on koonnut yhteen neljä hahmoa, joista jokaisella on oma taustatarinansa. Peli sijoittuu goottilinnakkeeseen, jonka valtias on 200-vuotias Troy. Pelissä on todella laajat bonusominaisuudet, jotka vetävät pelaajia mystisesti puoleensa. NetEntin Bloodsuckers on toinen samaa tyylilajia edustava kolikkopeli, mutta paljon yksinkertaisempi pelattava NetEntin tuttuun tyyliin. Vaikka kyseessä on yksi pelitalon vanhimmista peleistä, sen suosio tuntuu jatkuvan ikuisesti, kuten vampyyrimorsianta scatterina pyörittävälle pelille sopiikin.

Pelitalo yhteistyössä bändin kanssa

Ruotsalaisen pelitalon Play’n GO.n käsialaa on House of Doom -niminen slotti, joka on tehty yhteistyössä tunnetun ruotsalaisen heavy metal -bändin Candlemassin kanssa. Pelin teema on heavy horror, ja taustalla koko ajan soiva musiikki on Candlemassin taattua tuotantoa. Peliasetelma on hyvin synkeä, taustaa hallitsee violetti taivas ja kirkko. Symboleina on heviväelle tuttuakin tutumpia symboleita, kuten ram-pääkallo, pentagrammi ja piikkilangalla verhoiltu risti. Erikoisen pelin bonustoiminnot ovat vaikuttavia. Symboliikka niin pelissä kuin death metal -musiikissa on väkivaltaan viittaavaa, ja death metal -musiikin onkin arveltu yllyttävän kuuntelijoitaan väkivaltaan. Kuitenkin tuore, vuonna 2019 ilmestynyt tutkimus todistaa, ettei musiikinlajilla ole tällaista vaikutusta kuuntelijaan – päinvastoin!