Children of Bodom

Children of Bodom on melodista metallimusiikkia soittava yhtye Espoosta. Yhtye syntyi vuonna 1993 ja sen jäseniä ovat Alexi Laiho, Roope Latvala, Janne Wirman, Henkka Seppälä ja Jaska Raatikainen. Kaiken kaikkiaan Children of Bodom on julkaissut kahdeksan albumia, kaksi live-albumia, kaksi EP-levyä, sekä yhden DVD-julkaisun. Yhtye on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista metalliyhtyeistä.

Children of Bodomin kolmas albumi, nimeltään Follow the Reaper, oli bändin ensimmäinen kultalevy. Tämän jälkeen jokainen bändin julkaisema albumi on päässyt suosiollaan samalle tasolle. Lisäksi Childen of Bodom on päässyt Yhdysvaltojen Billboard 200 –listaukselle.

Children of Bodomin perustajajäsenistä jäljellä ovat ainoastaan Alexi Laiho sekä Jaska Raatikainen. Kaikesta huolimatta tämänkin hetkiset jäsenet ovat olleet bändin mukana jo pitkään, esimerkiksi Henkka Seppälä yhtyi mukaan heti kolme vuotta bändin syntymisen jälkeen. Roope Latvala on bändin tuorein jäsen, mutta hänkin on soittanut Children of Bodomin mukana jo vuodesta 2003 lähtien.

Bändin laulaja-kitaristi Alexi Laiho on bändin säveltäjä sekä sanoittaja. Lisäksi vuonna 2009 hänet äänestettiin maailman parhaaksi metallikitaristiksi, ylittäen äänillään jopa Metallican maailmankuulun kitaristi Kirk Hammettin.

Children of Bodom on kerännyt erittäin paljon suosiota ympäri maailmaa. Etenkin Japanissa yhtye on hyvin tunnettu. Vuonna 2005 yhtyeen single nousi Britannian Top 40 Rock Singles –listauksen kärkeen ja vuonna 2008 yhtyeen albumi nousi Yhdysvaltain albumilistalla sijalle 22.